Lidová strava v minulosti

Lidová strava v minulosti. Přednáška muzejní pracovnice Mgr. Jitky Lukáškové

 


Pracovnice trutnovského muzea Mgr. Jitka Lukášková se ve své přednášce věnovala výživě, stravovacím zvyklostem a jídelníčku prostého českého člověka, a to zejména v období na sklonku 19. a začátku 20. století. Seznámila přítomné se způsoby zpracování obilnin a mléka, zmínila se o tradičních pokrmech v průběhu celého roku a připomenula také základ prosté české kuchyně.

 

Přednáška se konala ve čtvrtek 15. 6. 2017 od 17.00 hodin za účasti 35 posluchačů.

Používáme soubory cookies

Tyto webové stránky používají soubory cookies a další sledovací nástroje s cílem vylepšení uživatelského prostředí, zobrazení přizpůsobeného obsahu a reklam, analýzy návštěvnosti webových stránek a zjištění zdroje návštěvnosti.

upravit předvolby